MANİSA / SOMA - Soma Anadolu Lisesi

Mrt

Kütüphaneler Haftası ve  Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında okulumuza ziyarete gelen Türk Böbrek Vakfı Anaokulu ögrencileriyle keyifli vakitler geçirildi. Ögrencilere Türk Dili ve Edebiyatı ögretmenimiz Sevcan Onur tarafından kütüphane kültürüyle ilgili bilgiler verildi ve kukla gösterisi sergilendi. Ögrenciler kuklaya kendi yaptıkları küçük kitapları hediye ettiler. 12-C ve 12-D sınıfı ögrencilerinin küçük misafirlerine kitap okuduğu ve onlara kitap yapımında yardımcı olmaları renkli anlara sahne oldu. Yaklaşık doksan anaokulu ögrencisi etkinliğe katıldı.

Mrt

Okulumuz Liseli büyükelçi programı kapsamında Amerika, Kanada ve Türk Milli Eğitim Bakanlıkları  bünyesinde yönetmelik çerçevesinde ELTİS ve CELS sınavlarını uygulama protokolü imzalamıştır. Okulumuza, velilerimize ve öğrencilerimize faydalı olması temennisiyle..

Mrt

Aziz şehitlerimizin kahramanlıklarla dolu hatıraları, Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere inanarak emanet ettiği Cumhuriyetimizin yaşatılmasının en büyük teminatı olacaktır. Aziz Türk milletimizin bu onurlu günü kutlu olsun.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü İlçe Programı okulumuz tarafından Rıfat Dağdelen Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi teşekkür ederiz.

Mrt

Soma Anadolu Lisesi Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Soma'nın tarihi ve kültürel yerlerinin tanıtımı ve bu mirasın yeni kuşaklara aktarılıp sahip çıkılması amacıyla okulumuz 11-B, 11-C ve 11-D sınıfları Tarih Öğretmeni Denyal Koçak'ın eşliğinde gezi etkinliğini gerçekleştirmiştir. Etkinlikte tarihi Emir Hıdır Bey ve Damgacı Camileri ile Soma Kültür Evi gezilmiştir. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen Tarih öğretmenimiz Denyal Koçak'a teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz Uludağ Üniversitesine gezi düzenledi. Öğrencilerimiz Uludağ Üniversitesi tanıtım biriminin sunumuyla üniversitenin olanakları ve bölümler hakkında bilgi sahibi oldu. Daha sonra Bursa şehir merkezindeki tarihi turistik yerleri gezerek gezimizi sonlandırdık.

Şbt

Soma Anadolu Lisesi meslek tanıtım günleri kapsamında okulumuza gelen Soma İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli polislik mesleğini tanıttılar. Katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

Ara

Manisa il genelinde düzenlenen liselerarası masa tenisi turnuvasında şampiyon olan öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.